The world needs us

Kids tell the world – NL

Kids tell the world – NL

De stem van een kind is de reden voor verandering.
We hebben de kinderen, tijdens een event genaamd ‘Bouwdorp’ in Roermond, gevraagd wat zij aan de mensen op de wereld zouden willen vertellen.

Wat wil jij tegen de wereld zeggen?

Davinjo: Stop met pesten! Georgino: Stop met stelen! Bradley: Ik had graag nog een keer mijn overleden opa willen zien, gewoon voor één dag. Mensen zouden meer moeten genieten van de tijd die ze hebben met de mensen van wie ze houden, het kan zo over zijn. Janicia: Zorg beter voor de natuur, vervuil het niet met plastic. De hele zee ligt er vol van! En mensen, stop met sigaretten op de grond te gooien. Het is vervuilend voor de planten en bomen. Chayenna: Vervuil de natuur niet! Laquisha: Ik zou graag een andere manier van lesgeven zien op scholen, meer ‘leren’ en rustpauzes in plaats van alles zo stijf uit ons hoofd knallen. Romy: Stop met ruzie maken!

Jalina: Ik houd van sterren. Jivaro: Ik houd van het bos.

Liz: Stop met oorlog voeren! Fajah: Stop met vervuiling, het doodt dieren. Kaylie: Stop met bomen omhakken, dieren en planten/bomen staan op het punt van uitsterven! Rubiella: Stop met het doden van dieren voor hun huiden! Laurenzo: Ik zou de baas zijn van het hele land. Dingen moeten veranderen.

Vince: Ik houd van bomen, omdat ze zo groot zijn en veel blaadjes hebben.

Stef: Koop elektrische auto’s en neem vaker de fiets! Als je doucht, zet de temperatuur dan iets minder warm. Het is beter voor het milieu! Luc: Gooi je afval niet op straat. En er zijn teveel mensen! Neem de fiets wat vaker, in plaats van de auto. Kiki: Dump niet overal je plastic, het doodt de dieren. Cas: Er zouden minder files moeten zijn, het is slecht voor het milieu en mensen zijn alleen maar lang aan het wachten. Het beste is om in ieder geval een elektrische auto te kopen. Joerie: Gooi niet overal je afval neer, we willen schoon en gezond wonen! Gabi: Rook minder, of stop helemaal, want het is ongezond en mensen om je heen roken mee! Thomas: Gooi niet zomaar overal je afval neer, gooi het minstens in de prullenbak. Als dieren het eten, gaan ze dood. En plastic, gebruik dat helemaal niet. Elk stukje plastic zal voor altijd bestaan, en het bevat vieze chemische stoffen die slecht zijn voor ons en de natuur! Colin: Gebruik geen plastic! Heel veel dieren gaan dood door plastic. Daimey: Stop met het doden van dieren! Daan: Heb plezier en als je een idee hebt, voer ze dan uit!

Sophie: Ik houd van poesjes, omdat ze een purrrr geluid maken.

Sara: Maak een video en vertel de milieuvervuilers wat ze aan het doen zijn met onze planeet, en daarmee onze toekomst! Maak mensen bewust van wat er gebeurt en verspreid die kennis over meer en meer mensen. Ramon: Stop met het doden van dieren voor je plezier! En we hebben niet persé vlees nodig, niet zo veel in ieder geval. Waarom geen dieren eten die doodgaan omdat ze al zo oud zijn. En de uitlaatgassen van auto’s moet minder! Zino: We moeten de stropers stoppen! Maria: Let op met wat je weggooit. Sta stil dat de aarde steeds warmer en warmer wordt, denk hierbij ook aan de dieren en wees bewust over wat er op dit moment aan het gebeuren is met ons. Elise: Ben gezond, rook niet en voel je vrij!

Yordi: Steden moeten meer voorbereid zijn op overstromingen. Teun: Stop met de vervuiling van de natuur, dieren sterven door het inslikken van al het afval wat wij weggooien! Janey: Stop met het vervuilen van de natuur! Straten en vijvers zitten vol met afval en als dieren dit eten, gaan ze dood. Jaymen: Stop met het vervuilen van ons milieu! Ashley: Ik vind het mooi dat er mensen zijn die nog steeds proberen alles te verbeteren.

Jaylee: Maak geen ruzie met elkaar! Sta stil bij al het afval wat je maakt, dieren eten het op en wanneer ze het doorslikken, kunnen ze doodgaan. Bryan: Niet pesten! Ik vind het goed wanneer mensen voor anderen opkomen, als ze hulp nodig hebben. En ik vind de vervuiling van ons milieu niet leuk! Jan: Help elkaar waar het kan! Badr: Stop met het jagen op dieren! Het is slecht voor onze planeet. Shaquilla: Heb steeds minder en minder afval, want het is slecht voor dieren en de natuur in het algemeen! Dean: Als je afval scheidt, is er een iets grotere kans dat het wordt gerecycled. Senna: Ben aardig en beleefd tegen oudere mensen! Justin: Stop met het vervuilen van deze wereld, het is slecht voor onze omgeving en de dieren. Dieren hebben ook een leven, net als wij! Milano: Zorg beter voor de natuur en ruim afval op, zelfs als het niet van jou is.

Zinzi: Ik houd van honden. Ayden: Ik houd van honden omdat ze zo lief zijn.

Yor-ell: Gooi je afval in de afvalemmer, als dieren het opeten gaan ze dood. Gili: Mensen die onze spullen maken moeten een normaal salaris krijgen! Op deze manier creëren we een betere kwaliteit van producten en een betere kwaliteit van leven. En mensen zouden liever moeten zijn voor dieren. Als iemand een dier pijn doet of zelfs doodt, moeten de straffen zwaarder zijn. Devinyo: Stop racisme! Wanneer mensen dit overkomt raken ze gekwetst en voelen ze zich onveilig! Luciano: Stop met het maken van afval, mensen! En zorg beter voor je huisdieren. Mielo: Gooi niet overal je afval neer. Als het afval bij de bomen ligt, worden ze ziek. En dieren eten het afval gewoon op, want ze weten niet wat het is! En dan worden ze ziek en kunnen ze zelfs doodgaan. Marlies: Ons afval verpest de natuur. Gebruik minder plastic, zodat veel minder dieren doodgaan. Nietop het land, niet in de zee. Damien: Stop vervuiling! Sven: Stop met het omhakken van bomen! Ze geven ons zuurstof!

Keano: Verminder de uitlaatgassen! Carice: Fabrieken zijn erg vervuilend, en dan zouden ze gesloten moeten worden. Sietse: Gebruik steeds minder producten met olie. Gebruik zonnepanelen en koop elektrische auto’s als je dat kan betalen. En ik vind het leuk hoe andere mensen afval opruimen van anderen, daar heb ik respect voor! Jules: Stop met jagen! Dieren zijn levend, net als wij! We zijn allemaal gelijk. Marciano: We moeten een betere bescherming hebben voor dieren. Meer controle, meer reservaten en minder dierentuinen! Vinz: Vervuil de natuur niet! En stop met jagen, vooral op beren! Floor: Armoede is een probleem is de wereld. Er zou meer onderzoek moeten worden gedaan naar wat de mensen precies nodig hebben in dat gebied, en hoe we ze kunnen helpen zelfstandig te leren leven in plaats van ze afhankelijk houden. Pien: Stop met het vervuilen van de natuur en in plaats van het te vervuilen, zorg ervoor! Stop met het dumpen van sigaretten filters en plastic!

Zomer: Ik houd van alpacas.

Dacian: Gooi al het plastic afval wat je hebt, in een prullenbak. De wereld is er slecht aan toe, kijk naar al het plastic in de zeeën en oceanen! En kijk uit voor dieren als je aan het voetballen bent! Dani: Gebruik vaker de fiets! En weet dat het meeste van je afval in de zee belandt! Devon: We moeten haaien wat meer ruimte om te leven geven, vooral de witte haai. Als we willen duiken of surfen, weet dan dat je het huisje van andere dieren binnenkomt. Macy: Ik houd van olifanten, maar ze hebben meer vrijheid nodig en niet zoals ze in een kooi in de dierentuin leven. Laat ze in beschermde reservaten leven! Jaylie: Ben goed voor elkaar! Guus: We moeten stoppen met het vervuilen van deze wereld! Er is teveel afval en troep. We moeten stoppen met het kappen van bomen! En bescherm de bij en redt ze van uitsterven. We hebben ze nodig! Jayden: Jaag niet op haaien, want zij zijn erg belangrijk voor onze planeet! Hetzelfde geldt voor neushoorns, stop op ze te jagen voor hun hoorn! Fenna: Ik houd van zebra’s en giraffen, maar ze in een kooi stoppen is niet lief. We moeten ze vrij laten zijn, net als wij dat zouden willen. Evi: Stop met het maken van wapens! Ze zijn gevaarlijk. Brayden: We moeten ons realiseren hoeveel plastic er in de zeeën en oceanen ligt!

Dean: Ik houd van honden, mensen moeten er goed voor zorgen!

Arwen: Doe elkaar geen pijn! En dump niet overal je afval, vooral plastic. Mika: We moeten de leeuw en tijger beschermen. Denk aan dierentuinen, ze horen daar niet! Luc: Dieren stikken in plastic wat wij elke dag gebruiken. En mensen moeten weten dat sigaretten filters ook van plastic zijn gemaakt! Younes: Mensen zouden een straf moeten krijgen als ze een dier pesten of pijn doen! Rowena: Rook niet, je maakt je omgeving ziek! Anouk: Bescherm de bijen! Het is zo belangrijk. Aziz: Niet roken. Maak geen oorlog, praat met elkaar! Leef vrij en positief. En ik zou graag willen zien dat als mensen een ander willen pijn doen, dat ze dan dit doen op een pop!

Lars: Ik houd van pony’s! Sanne: Ik houd van natuur.

Vinny: Stop met roken! Het is zo ongezond en je kunt er zelfs dood aan gaan. Hailey: Stop oorlog. Tycho: Mensen zouden minder moeten gamen, om zo niet verslaafd te raken! Rico: Wees vreedzaam naar elkaar. Jasmine: Stop met het gebruiken van plastic!

Cheraty: Ik houd van paarden.

Soraya: Stop met het slachten van zoveel dieren! We zijn allemaal gelijk aan andere levende wezens op deze aarde. Tyrone: Ik zou graag meer gelijkheid willen zien in de wereld. Er zijn zoveel daklozen op de wereld, en we kunnen elkaar ook gewoon helpen. Quincy: Al ons afval vervuilt deze wereld! Maria: Zorg beter voor huisdieren, zoals honden.

Ben: Ik houd van tijgers, omdat ze zo een kracht hebben. Junaid: Ik houd van Saturnus en dieren zoals honden en konijnen.

 

 

Dank jullie wel en we gaan het maken –Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *